Sieraden trends 2022

In de sieradenbranche is een groeiende vraag naar persoonlijk en op maat gemaakte sieraden. Veel vrouwen hebben een overvolle la met juwelen in verschillende kleuren en lengtes. Het is tijd om deze collectie onder de loep te nemen en eens te kiezen voor een uniek stuk. Of oude of antieke sieraden bij ons laten vermaken, weer een moderne uitstraling te geven. De stijgende vraag naar op maat gemaakte sieraden is duidelijk merkbaar. Unieke sieraden die zich onderscheiden van productie juwelen zijn populair.
“Opvallend is dat steeds meer vrouwen zelf hun sieraden kopen en niet wachten tot manlief de creditcard te voorschijn haalt” aldus Marlies Katy Smit, eigenaresse van MK Jewelry. Marlies, edelsteenkundige en cultuurhistorica is zeer verheugd over deze ontwikkeling.  “Waarom zou je een mooie ring niet voor jezelf kopen, je kijkt er de hele dag naar. “Vrouwen durven meer, ze kopen hippere juwelen die zijn vervaardigd met bijzondere edelstenen, zoals combinaties van amethist met groene toermalijn of vuur opaal met roze toermalijn. Mannen vallen eerder op klassiekere items” aldus Marlies.

Sieraden trends 2022
Echte juwelen
Vrouwen hebben anno 2022 behoefte aan echte juwelen maar die kunnen dan wel samen worden gedragen met grote gekke ‘nep’ oorbellen. Toen ik begon met MK Jewelry, voelde ik veel concurrentie van de grote bijou merken waar vrouwen geld makkelijk aan uitgaven. Tegenwoordig kiezen ook voor een uniek stuk waar ze langer plezier van hebben” aldus Marlies. De standaard setjes zoals een parel armband met parelketting of een ring met bijpassend collier worden minder verkocht. Het mix en match concept spreekt vrouwen erg aan: sieraden die je op verschillende manieren kunt dragen. Geen setjes maar bijvoorbeeld hangers die je aan meerdere colliers of armbanden kunt klippen en ringen die je met elkaar kan wisselen en variëren. Je kan ‘nep’ en ‘echt’ door elkaar dragen. Koningin Maxima is hier een groot voorbeeld in.

Marlies:”Je kunt beter je geld besteden aan een mooi juweel waar je jarenlang plezier van hebt dan een duur kledingstuk die je na een jaar weer wegdoet.”

trends-bijou

Statement versus minimalistisch
Bij juwelen zien we dit jaar net zoals in de mode veel bonte kleuren zoals de kleuren groen, rood en blauw. Ook roodgoud is nog steeds erg gewild dit seizoen en ringen met rose en roze quartz, roze tourmalijn of robijn. Het combineren van verschillende stijlen en materialen is een trend, zoals hout gecombineerd met goud en hoorn dat samengaat met diamant. Naast grote stukken geldt dit jaar ook ‘less is more’. Minimalistische kettinkjes die je alleen draagt of samen in de multi layered trend door er meerdere tegelijk te dragen. Meerdere kleine oorbellen in een oor of ongelijke oorbellen in ieder oor.

Voor meer informatie:
www.mk-jewelry.nl

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.